BİLGİ: Acil durumda neye izin verilir ve ne yapmamıza izin verilmez? Stratejik İletişim Grubu yanıt verir.

0 248

Yeni COVID-19 ile tam bir pandemik durumdayız. Diğer ülkelerde değil, Romanya'da seyahat kısıtlamalarımız var. Vatandaşların dolaşım özgürlüğünü "kısıtlayan" bir dizi askeri yönetmelik onaylandı. Virüsü yaymak amacıyla sosyal mesafenin bir ölçüsüdür.

Öneri evlerde kalmak ve sadece acil durumlarda ve maksimum zorunlulukta bırakmaktır. Evde ya da kurumsallaşmış karantinada tecrit edilmiş olanlar tesislerden ayrılmak istemezler.

Bu durumda, ev dışında seyahat ile ilgili birçok soru da vardı. Bazıları için acil görünebilir, ama ne dediğine bakalım Stratejik İletişim Grubu.

🔴1. Soru: Servis bu süre içinde işe gidebilir mi? Örneğin, Ilfov'da kim yaşıyor ve Bükreş'te çalışıyor?

cevap: Askeri Yönetmelik no. COVID-3'un yayılmasını önleyen tedbirlerle ilgili 24.03.2020 tarihli 19. 1, nokta a "Aşağıdaki istisnalar dışında, ev / ev dışında tüm kişilerin hareketi yasaktır ... ev / ev ve mesleki faaliyet ve geri yer (ler) arasındaki mesleki ilgi seyahat".

Böylece, normatif eylem, ev ve işyeri arasındaki harekete izin verildiğini şart koşar. Mesleki faaliyetin yürütüldüğü yerin ikametgah ile aynı olması gerektiği belirtilmemektedir. Sağladığınız örneğe göre, Ilfov'da yaşayan bir vatandaş, sanatta verilen belgelere sahip olması koşuluyla Bükreş'teki işyerine gidebilir. Yukarıda belirtilen yönetmeliğin 4'ü, sırasıyla hizmet kartı, işveren tarafından verilen sertifika veya kendi sorumluluğuna ilişkin bir beyan.

🔴2. Soru: Uzman doktor ofisi evimizden ne kadar uzakta bulunabilir? Mesela Cluj'dan Bükreş'e bu konsültasyona gidebilir miyiz?

cevap: Tıbbi ofisin bulunması gereken mesafe sınırı yoktur, ancak vatandaşların büyük acil durumlar dışında tıbbi amaçlarla seyahat etmelerini ancak doktorların mevcudiyetini kontrol ettikten sonra tavsiye ediyoruz.

🔴3. Soru: Ticari ünite evden ne kadar uzaklıkta alışveriş yapabileceğimiz bir yere yerleştirilebilir? Militari'deki bir hipermarkette Berceni semtinden alışveriş yapabilir miyiz?

cevap: Askeri Yönetmelik no. COVID-3'un yayılmasını önlemek için alınacak önlemlerle ilgili 24.03.2020'ün 19'ü ölçülebilir bir mesafeden bahsetmiyor, ancak vatandaşların önerisi, gerekli ürünlerin pazarlandığı en yakın mağazalara gitmektir.

Örneğinize sıkı sıkıya atıfta bulunarak, Berceni mahallesinde yaşayan bir vatandaş, Militari mahallesindekine benzer birkaç hipermarket olduğu için, Militari mahallesinde katı zorunluluk gerektiren ürünler için alışverişe gidemez.

🔴4. Soru: Bükreş sakinleri, örneğin Vaslui İlçesinde ikamet eden ebeveynlerine ilaç ve yiyecek götürmeye gidebilir mi?

cevap: Yukarıda belirtilen normatif eylem bir mesafe sınırı getirmez. Özel sorunuzla ilgili olarak, evet, Bükreş vatandaşı ebeveynlerine bakmak için Vaslui'ye gidebilir.

🔴5. Soru: Örneğin "kısa gidip gelme, eve yakın" gibi kilometre cinsinden anlamı nedir? Joggers sadece blok etrafında mı yoksa bitişik sokaklarda mı koşmalı? İzin verilen maksimum mesafe nedir?

cevap: Fiziksel, sportif faaliyetler evin veya vatandaşların gerçekte yaşadığı yerlerin, parkların, oyun alanlarının, spor alanlarının vb. Değil, evin etrafında, evin etrafında, blokta yapılmalıdır. Ayrıca toplu fiziksel aktivitelerin yasak olduğunu hatırlatırız.

🔴6. Soru: Evcil hayvanlar sadece blok etrafında dolaşmalı mı yoksa sahipleri yakınlardaki parklara gidebilir mi? Evden ne kadar uzaklaşmasına izin verilir?

cevap: Evcil hayvanların günlük yürüyüşü, evlerin veya vatandaşların gerçekte yaşadığı yerlerin, parkların, oyun alanlarının, spor alanlarının vb. Değil, evin etrafında, evin etrafında, blok etrafında yapılmalıdır.

🔴7. Soru: Örneğin, Cluj'daki bir tarım üreticisi Bükreş'te patates satabilir mi?

cevap: Söz konusu mevzuat bir mesafe sınırı koymaz, ancak bu kısıtlamaların mantığı, insanlar arasında mümkün olduğunca temastan kaçınmak, tam olarak yeni tip koronavirüs ile enfeksiyonun yayılmasını sınırlamaktır. Bu nedenle, herhangi bir mesafe sınırı belirlenmemiş olsa da, tarım üreticilerinin mümkün olduğunca kısa mesafeler kat etmelerini öneririz.

🔴8. Soru: 18 ve 5. maddelerde belirtilen faaliyetler için 6 yaşına ulaşmamış kişilerin ev / hanehalkı dışında hareket etmesine izin veriliyor mu?

cevap: 0 ila 16 yaş arasındaki çocuklar için, ev dışındaki hareketleri gözetim altında veya ebeveynlerin veya yasal vasinin onayı ile yapılmalıdır. Mevcut epidemiyolojik bağlamda, bu yolculukları en aza indirmenizi öneririz.

🔴9. Soru: Evet ise, 16 yaşını doldurmamış çocuklar ve sırasıyla 16-18 yaş arasındaki çocuklar için kendi sorumluluğuna ilişkin beyanı kim tamamlamalıdır?

cevap: 16 yaşın altındaki çocuklar söz konusu olduğunda, beyan ebeveynlerden biri veya yasal vasi tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır. 16 ila 18 yaş arasındaki çocuklar, bireysel seyahat koşullarına saygı göstermeleri gerektiğini ve toplu fiziksel aktivitelere katılmaları yasaklandıklarını belirterek, kendi sorumlulukları ile ilgili beyanı doldurur ve imzalarlar. Ayrıca, 16-18 yaş arasındaki küçüklerin de kimlik belgeleri olacaktır.

🔴10. Soru: Eşimi işe / işten çıkarabilir miyim?

cevap: Yolculuğun nedeninin haklı olduğunu düşünüyorsanız, bunu 1 nci madde hükmü ile ilgili olarak kendi sorumluluğunuzdaki beyanı doldurarak yapabilirsiniz. bir aile üyesinin).

Görülebileceği gibi, normda yer alan durumlar doğada örnek niteliğindedir, ancak belirli bir öneme sahip oldukları anlamına gelir.
Toplu taşıma aracı yoksa veya enfeksiyona maruz kalma riski daha yüksekse (işyerine taşınmak, toplu taşıma araçlarının daha fazla şekilde değiştirilmesi, istasyonlarda bekleme süreleri vb. Anlamına gelirse) böyle bir durum haklı görülebilir. .

65 yaş üstü sürücüler için, 11.00-13.00 zaman dilimi dışında bu tür seyahatlerden kaçınmanız önerilir.

🔴11. Soru: Büyükannemi 65 yaşından büyük bir evden başka bir ilçedeki ev adresimize getirebilir miyim?

cevap: Bu olasılık sanatla sağlanır. d Askeri Yönetmeliğin no.

Yaşlı bir kişiyi getirmek için (65 yaş üstü) seyahat, bakım veya tıbbi tedavi sağlamak için yapıldıysa, bu gezinin 11-13 döneminde bir tercih ile yapılmasını veya çok fazla aşılmamasını öneririz. bu kadar. Hıza dikkat edin!

🔴12. Soru: Kamu hizmetleri veya banka ücretleri ile ilgili faturalarımı ödeyebilir veya noter ile sözleşme imzalayabilir miyim?

cevap: Bu hizmetlerin / faturaların / taksitlerin ödenmesi için bir bilgisayar platformu kullanamazsanız, haklı bir nedenin varlığından bahsederek, bu gezileri kendi başınıza beyanda bulunarak yapabilirsiniz. Bu ödeme gereksinimini haklı kılan belgelere (faturalar, senet, ödeme bildirimleri, ön sözleşmeler vb.) Sahip olmanızı öneririz.

🔴13. Soru: Arabada 3'ten fazla kişi taşıyabilir miyim?

cevap: 3 sayılı Askeri Tüzüğün 3. maddesi hükmü, toplu taşımayı değil, sadece yayaların yerinden edilmesini ifade etmektedir. Bununla birlikte, yolcular arasında serbest bir yer tutmak da dahil olmak üzere COVID 19'un yayılmasını önlemek için genel önlemlere uymak önemlidir.
Açıklama, çalışanların işyerine / işyerinden taşınması için ekonomi operatörleri tarafından düzenlenen taşımacılık için de geçerlidir.

🔴14. Soru: Arabanın periyodik teknik incelememin süresi dolar. Geçerliliği uzatılmış mı yoksa yapmaya gitmeli miyim?

cevap: Romanya Oto Sicili'nin kararına göre ITP'nin geçerliliği genişletilmedi. ITP doğrulamasını onaylanmış istasyonlarda gerçekleştirme yolculuğu, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir faaliyet, sorumlulukların bildirilmesinin 2. maddesinde belirtilen durum olarak düşünülebilir.

🔴15. Soru: Başka bir ülkeden uçakla gelen bir arkadaşım olursa onu havaalanından alabilir miyim?

cevap: Bu sebep, Askeri Tüzük no. 3. Ancak, kişinin havaalanından ikamet yerine ya da yaşayacağı yere taşınması gerekmiyorsa, o zaman harekete izin verilir, beyanı kendi sorumluluğundaki beyanı tamamlayarak, insanlara yardım etme nedenine sahip olur.

Kırmızı alanlardan gelen vatandaşların kurumsal karantinada olduğu akılda tutulmalıdır, bu nedenle akrabalar, akrabalar veya arkadaşlar tarafından havaalanından alınamazlar ve sarı alanlardan gelenler kendi kendine tecrit edilir. Bu, onlarla temasa geçen kişinin aynı öz izolasyon prosedürünü izlemesi gerektiği anlamına gelir.

🔴16. Soru: RCA sigortamın süresi doldu. Geçerliliği uzatıldı mı? Değilse, sigortamı almak için evden çıkabilir miyim?

cevap: RCA sigortasının geçerliliği uzatılmamıştır. Ayrıca çevrimiçi olarak satın alınabilir. Bu nedenle, RCA politikasını almak için seyahat etmek bir acil durum olarak DEĞİLDİR ve acil olarak kabul edilebilecek veya kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir neden DEĞİLDİR.

🔴17. Soru: Memleketim dışında başka bir şehre gidebilir miyim, kişisel mülkiyeti olmayan bir evde kalma fırsatım var ama bana aile için daha iyi şartlar veriyor (sırasıyla 7 ve 4 yaşlarındaki iki çocuk ve yalnız kalmak için mi?

cevap: 3 nolu Askeri Yönetmelikte, vatandaşların ev adreslerinde değil, belirtilen yasal mevzuata ve kısıtlamalara uygun olarak kendilerinin belirttikleri bir yerde kalmaları öngörülmektedir. Bu nedenle, kırsal bölgede aile ile seyahat etmenin bile mümkün olduğunu, insanların orada bir evi varsa, ilgili bölgede kalmaya izin verdiğini belirtiyoruz.

🔴18. Soru: Baktığım bazı hayvanlara benim olmadan yiyecek ve ilaç sağlamak için başka bir bölgeye gidebilir miyim?

cevap: Hayır. Bu sebep, Askeri Tüzük no. 3, bu faaliyetin tarımsal faaliyetler de dahil olmak üzere profesyonel bir bağlamda sağlanması dışında.

🔴19. Soru: Karım ve küçük çocuğumu hastaneden almak için hareket edebilir miyim?

cevap: Evet. Kendi sorumluluğunuzdaki ifadeye dayanarak, seyahatinizin haklı bir nedenle olduğunu beyan edersiniz. Benzer bir ifadenin eş tarafından da tamamlanması gerekecektir.

🔴20. Soru: İşçiler tarafından yapılan işleri denetlemek için yapım aşamasında olduğum bir eve gidebilir miyim?

cevap: Hayır. Bu sebep, Askeri Tüzük no. 3.

🔴21. Soru: Perakende iş faaliyetlerinin alışveriş merkezlerinde askıya alınması, GO no. 99/2000?

cevap: Evet.

(ticari park - ortak bir altyapı kullanarak ürünlerin perakende satış faaliyetlerinin, pazar hizmetlerinin ve kamu gıdalarının gerçekleştirildiği orta veya büyük yüzeyli satış yapıları için iki veya daha fazla binayı gruplandıran çevre, ortak park ve sirkülasyon alanlarının yanı sıra yeterli kullanım alanları da dahil olmak üzere Ticari bir parkın yüzeyi, park alanlarının yüzeylerini ekleyen orta veya büyük yüzeyleri olan satılık binaların inşa edilmiş yüzeylerinin toplamının sonucudur. ve ortak dolaşımın yanı sıra diğer ortak altyapı elemanlarının yüzeyleri;)

🔴22. Soru: Gıda dışı ürünleri ticari parklarda kurye ile pazarlamak mümkün mü (ürünler online siparişlere göre müşterilere teslim ettikleri kurye parkından alınır)?

cevap: Evet.

🔴23. Soru: Ebeveynin, diğer ebeveynin bakımında çocuğu ziyaret etme hakkını kullanması için hareket ettirilmesi mümkün müdür?

cevap: Bu sebep, Askeri Tüzük no. Ancak ebeveynlik haklarına ilişkin boşanmanın noter veya adli yargısında öngörülen haklar kullanılabilir. Özellikle küçük çocuk, boşanma kararında belirlenen süre içinde bağımlı olmayan ebeveyn tarafından eve götürülebilir.

🔴24. Soru: Beyanı kendi başıma ve işe gidenleri tamamlamam gerekiyor mu?

cevap: Askeri Yönetmelik no. 3/2020, “çalışanların hizmet kartını VEYA işveren tarafından verilen sertifikayı sunduğunu” açıkça belirtmektedir, bu nedenle belirtilen iki belgeden birini sunmak gereklidir.

🔴25. Soru: Evden neden ayrıldığımızdan bağımsız olarak, kendi sorumluluğumuzdaki beyanı tamamlamamız gerekiyor mu? Sokak köşesindeki kiosk'a ya da blok yakınındaki yiyecek pazarına gitsek bile?

cevap: Yürürlükteki askeri yönetmelikler, ev / hane halkı dışındaki herkesin hareketinin ve özellikle 65 yaşlarındaki kişilerin hareketinin nedenlerini ve yolunu açıkça düzenler.

Kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılayan malların tedariki için hareketi düzenleyen hükümde, gıda biriminin yakınlığının şart koştuğu bir istisna söz konusu değildir, yani, mağazanın bulunduğu mesafeye bakılmaksızın siparişin üniter olarak uygulandığı anlamına gelir.

🔴26. Soru: Eczaneye gidersek, bir ilaç alırsak veya evin yanındaki mağazaya, şeker için gidersek ve aradığımız ürünleri bulamazsak, yakınlarda başka bir eczane / mağaza deneyebilir miyiz? Yoksa eve geri dönüp yeni seyahat yeri için başka bir beyanda mı bulunmalıyız?

cevap: Beyanname formunun kendi sorumluluğu altında, hareketin yer / yerlerinin tamamlandığı bir bölüm vardır, bu anlamda kişinin hareket ettiği yerler, rotasını gerçekleştirmek istediği sırayla belirtilecektir. Böylece birkaç yerden bahsedilebilir.

🔴27. Soru: Evden çıktığımızda daha fazla yer doldurabilir miyiz? Örneğin, kendi sorumluluğumuzdaki ifadede, mağazaya gittiğimizi yazalım, ancak yolda, eczaneye de gidiyoruz?

cevap: Beyanname formunun kendi sorumluluğu altında, hareketin yer / yerlerinin tamamlandığı bir bölüm vardır, bu anlamda kişinin hareket ettiği yerler, rotasını gerçekleştirmek istediği sırayla belirtilecektir. Böylece birkaç yerden bahsedilebilir.

🔴28. Soru: Sorumluluğumuzun bildirgesinde, taşınmanın çeşitli nedenlerini kontrol edebilir miyiz? Örneğin, yaşlı insanlara yardım edebiliriz, ancak yolda, bir mağazada veya eczanede durmak için duşa veya arkaya?

cevap: Beyanname formunun kendi sorumluluğu altında, hareketin yer / yerlerinin tamamlandığı bir bölüm vardır, bu anlamda kişinin hareket ettiği yerler, rotasını gerçekleştirmek istediği sırayla belirtilecektir.

🔴29. Soru: Basılı formu yazdırmanın bir yolu yoksa, basit bir kağıda aynı değere ve kendi kendine yazılan bir deklarasyona sahip mi? Tarafımızdan yazılan metin tam olarak yazılan formda olmalı mı?

cevap: Kendi sorumluluğunuzdaki ifade elle de yazılabilir. Kendi sorumluluğundaki beyan, adı ve soyadı, doğum tarihi, ikamet adresi, seyahat nedeni ve yeri, tarih ve imzayı içermelidir. Ayrıca, öz bildirim web sitesinde çevrimiçi olarak tamamlanabilir https://formular.sts.ro/ ve yetkili makamların personeline ve telefon, tablet veya benzeri elektronik cihaz aracılığıyla sunulabilir, ancak ifadenin saklandığı ortam veya ortamdan bağımsız olarak kişinin holografik imzasını içermesi gerektiğini belirtiriz.

🔴30. Soru: Bir kişinin yaşamadığı ve kontrol etmek istediği (aynı bölgeye veya başka bir bölgeye gitmek için) birkaç mülke (daire, ev vb.) Sahipse, Yönetmeliğin hükümlerini ihlal etmeden bunu yapabilirdi. askeri? Eğer öyleyse, açıklamada "hareket nedeni" ne geçmelidir?

cevap: Gezinin nedeni haklı olmalıdır / erteleme gerektirmez, normda yer alan durumlar örnek bir karaktere sahiptir, ancak belirli bir öneme sahip nedenleri varsayarlar.

🔴31. Soru: Bir kişi kendi evini inşa ederse ve bu dönemde çalışmaya devam etmek isterse, Askeri Yönetmelik hükümlerini ihlal etmeden yapabilir mi? Eğer öyleyse, açıklamada "hareket nedeni" neyi kontrol etmelidir?

cevap: Gezinin nedeni haklı olmalıdır / erteleme gerektirmez, normda yer alan durumlar örnek bir karaktere sahiptir, ancak belirli bir öneme sahip nedenleri varsayarlar.

🔴32. Soru: "Bisiklete binme" bisiklete binmeyi de içerebilir mi? Eğer öyleyse, bu tür bir fiziksel hareket uygulayan insanlar sadece blok etrafında dolaşabilir mi yoksa başka bir mesafe sınırı var mı?

cevap: Normatif kanun, evin veya vatandaşların gerçekte yaşadığı yerin yakınında, hane halkının, evin, bloğun yakınında kısa yolculuklar yapılmasını sağlar. Bisiklet, profesyonel amaçlarla seyahat etmek için alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanılabilir.

🔴33. Soru: Noterlik belgeleri yapmak için bu süre zarfında noterliğe gidebilir miyim?

cevap: Bu tür seyahatler, haklı durumlarda ve ilgili noter belgeleri tarafından gerçekleştirilen işlemlerin çevrimiçi olarak gerçekleştirilemediği koşullarda garanti altındadır.

🔴34. Soru: Farklı raporlar için şehirler arasında daha uzun mesafeler katetmek zorunda kalabilecek gazeteciler, foto muhabirleri ve video kameramanlar söz konusu olduğunda, ülkeye iş çıkarları için birkaç gün seyahat etmek mümkün müdür?

cevap: Yürürlükteki askeri yönetmelikler, ev / ev dışındaki herkesin hareketini düzenler. Mesleki menfaatte seyahat etmek için belirli bir gün sayısına göre belirlenmiş bir mesafe sınırı yoktur. Ayrıca, mesleki faaliyet döneminden bağımsız olarak, askeri belgelerin destekleyici belgelerin tutulması ile ilgili şartlara uymak gerekir. (iş kartı veya işveren tarafından verilen sertifika).

🔴35. Soru: Çalışmalarını tamamlamak için yaratıcı evlere emekli olan yazarlar veya sanatçılar gibi liberal meslekler ya da dağlık veya daha uzaktaki diğer alanlarda ikamet edenler için, bu yerlere nasıl taşınırlar olağanüstü hal sırasında kalmak için?

cevap: Askeri Yönetmelik no. 3, sanat. 4 "yetkili gerçek kişiler, münferit işletmelerin sahipleri, aile işletmelerinin üyeleri, serbest meslek mensupları ve tarımsal faaliyetlerde bulunan kişiler, önceden tamamlanmış, kendi sorumlulukları hakkında bir beyanda bulunurlar. Böylece, yasal çerçevede belirtildiği üzere, söz konusu kategorilerin taşınması için yukarıda, kendi sorumluluğunuzla ilgili bir beyan tamamlamanız gerekir.

🔴36. Soru: Askeri Yönetmelik no. 4, "(3) 3 kişiden fazla bir gruptaki kişilerin hareketinin yasaklanmasının yalnızca yaya dolaşımına uygulandığını" belirtir. Yaya bölgesi olmadığı için güvenlik kurallarına uyarak üçten fazla insan bulabilir miyim?

cevap: Askeri Yönetmelik no. Madde 1'de "Kapalı alanlarda yürütülen tüm kültürel, bilimsel, sanatsal, dini, spor, eğlence veya kumar, kaplıca tedavisi ve kişisel bakım faaliyetlerinin askıya alınması" öngörülmüştür. Böylece inananların katılımıyla dini hizmetler askıya alınır.

Askeri Yönetmelik no. 2 md. 9 "hizmetlerin kilise / din görevlileri tarafından ibadet yerlerinde, kamuya açık erişim olmadan gerçekleştirilebileceği, işlerin medyada veya çevrimiçi ortamda iletilebileceği" ve "özel nitelikteki dini / dini eylemlerin yerine getirilebileceği (vaftiz). , düğünler, cenaze törenleri), en fazla 8 kişinin katıldığı, hasta inananların hastanede veya evlerinde paylaşılmasıˮ.

Askeri Yönetmelik no. Sanatta 3. 1, bazı istisnalar dışında, ev / ev dışındaki herkesin hareketini yasaklar. Belirtilen istisnalar arasında ibadet için ibadet yerine hareketten bahsedilmemiştir.
Dolayısıyla, söz konusu tüm makaleleri örnekleminize göre destekleyerek, yasal çerçevenin izin verdiği amaçlardan başka bir amaç içinse, kilise bahçesinde daha fazla insanın varlığı için bir gerekçe yoktur. (mesleki amaçlar, cenaze hizmetine katılmak vb.).

🔴37. Soru: Çeşitli zorunlu geçim işlemleri için - para çekme vb. - bankalara gitmekle yükümlü olanlar, para cezası almamak için Deklarasyonda ne yapmalıdır?

cevap: Hareketin nedeni açıkça haklı. Bu bağlamda, Askeri Yönetmelik no. 1'in d maddesi 3'in hükmü ile ilgili olarak kendi sorumluluğuna ilişkin beyan tamamlanabilir. 2020/XNUMX.

Görülebileceği gibi, mektubun 1. d doğası gereği örnek niteliğindedir, ancak bazı önemli gerekçeleri vardır. Temel ihtiyaçları karşılamak için gereken para miktarları göz önüne alındığında, tarafınızdan sunulanlar gibi böyle bir durum haklı görülebilir. Aynı zamanda, yüzey kontaminasyonunu önlemek için, alışveriş için banka kartlarının kullanılmasını öneririz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site spam'i azaltmak için Akismet'i kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

İngilizceFransızcaAlmancaİtalyanPortekizceRomenRusçaİspanyolTürk